Австралийският пилот на Дукати Кейси Стоунър показа отличните си качества под проливния дъжд над пистата "Донингтън парк" и спечели втория си пореден пол-позишън през новия сезон в клас MotoGP, този път за неделното състезание за Голямата награда на Великобритания.

Стоунър даде най-добро време от 1:38.232 минути в днешната квалификация в "кралския клас", като до него ще стартира основният му съперник през сезона - легендарният Валентино Роси, който даде второ най-добро време. След като доминира на сухото трасе в петъчните тренировки, световният шампион Стоунър показа, че е готов за всеки един сценарии в неделя и си спечели с отлично каране първото място в утрешния старт.

Роси, който оглавява класирането в най-големия клас, има доста успехи на "Донингтън парк" през последните години. Крис Вермюлен със Сузуки допълва първата редица за утрешния старт, като ще се опита да повтори подиума си от миналата година.

Триото пък донесе престиж на "Бриджстоун", тъй като за първи път през сезона първата редица на стартовата решетка ще е окупирана от пилоти, които са с такива гуми. Ники Хейдън ще стартира четвърти, като втората редица допълват Колин Едуардс и Андреа Довициозо