Шампионът в МотоGP Кейси Стоунър е притеснен, че в календара могат да се появят твърде много нощни състезания, след като първото подобно вече стана факт миналия уикенд.

Един от основните проблеми на пилотите в Гран При на Катар, спечелено именно от Стоунър, бе загряването на гумите, тъй като през нощта температурата пада значително. Състезанието в Катар започна в 23 часа местно време.

Въпреки че Стоунър сподели, че му е било приятно, той се тревожи също така, че повече късни стартови ще направят надпреварата по-малко предизвикателна.

„Със сигурност условията можеха да са още по-добри, като например осветлението в някои завои,” каза Стоунър. „Проблемът е, че ако и в Малайзия караме през нощта, това ще означава край на двете „горещи” състезания за годината. Така реално няма да има повече наистина физически стартове, а това ще отнеме нещо от тръпката.”

„Но е забавно да караш по тъмно, предполагам и за зрителите е интересно и различно,” добави австралиецът.

Пистата „Сепанг” в Малайзия също пожела състезание през нощта, но все още не е взето решение дали това ще се случи. Това е предпоследният старт за сезона и по програма е насрочен 19 октомври.