Тази събота и неделя на мотопарк Аданката в Румъния ще се проведе втория и третия кръг на BMU Road Racing Championship 2020. На пистата с дължина 4129 метра с огромен интерес се очакват надпреварите във всички класове, като до момента има регистрирани за участие 20 български пилоти. 

В клас SP 125 Жулиета Ленкова – Апостолова (МСК Плевен) със сигурност ще кара на върха на възможностите си, за да запише нови победи от календара и в двата старта. Конкуренция ще й бъде Пламен Христов (МСК Плевен), който остана втори в първия проведен кръг на Долна Митрополия и битката за първото място ще бъде повече от сериозна. Не бива да бъдат подценявани и румънските пилоти в този клас, които на 100 % ще дадат най-доброто от себе си и своите машини в предстоящите две състезания. 

Във Formula 600 петима българи са подали заявки за участие. Павел Драганов (МСК Екстра форс рейсинг), Ангел Траков (АИТ рейсинг тим) и съотборника му Васил Кючуков са с най-големи шансове за подиум от родните ни състезатели, а при F1000 е същата бройка на заявените за участие от България. Михаил Атанасов (The Devils MC) е добре познато име, което има доста опит зад гърба си и можем да очакваме призово класиране от него. Пламен Петров (ПСК Хела мото спорт) и Милен Георгиев ( SB Мото рейсинг тим) ще карат в SuperSport 600 и са потенциални фаворити за успешно представяне в този клас. 
Великолепната петорка -  Мартин Чой ( ЕКО BMW МС 77 рейсинг тим), Владислав Димитров ( Тийм Гис), Иван Грозев ( ПСК Хела мото спорт), съотборниците в МК Боляри Атанас Нейчев и Димитър Митов оформят родното ни присъствие в най-силния клас – SuperBike 1000. 

По същото време, но далеч по на север в Европа през уикенда ще се проведе 5-ия кръг на Световния и Европейски шампионат по мотокрос. На трасето в Кегумс, Латвия ще карат Петър Петров (MXGP) и Николай Малинов (ЕМХ 250). Подробности за времената от свободните тренировки, квалификацията и състезателните маншове , може да намерите на официалния сайт – www.mxgp.com.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.