Мартин Чой записа едно второ и едно четвърто място след третия и четвъртия кръг от Източноевропейския шампионат този уикенд на писта Серес в Гърция. Така дългоочакваната електроника за новия модел на BMW S1000RR не пристигна, и ЕКО RACING TEAM и Мартин Чой бяха принудени да се състезават с друг производител по време на уикенда. Резервният вариант с мотоциклет YAMAHA бе единственият шанс за участие, но ситуацията беше изключително сложна, тъй като Чой и екипът му бяха вложили огромни усилия и концентрация върху новия мотоциклет на BMW, който дори представиха официално пред медиите. Едва ден след пресконференцията стана ясно, че така чаканата електроника няма да пристигне и екипът посвети петъчния ден на тренировки и настройки на заместващия мотоциклет.

След отлично каране и перфектна квалификация, Чой стартира първи и дори можеше да се поздрави с най-високото стъпало на почетната стълбица.  Условията на пистата бяха променливи, настилката беше с недостатъчен грип, и времената на всички състезатели логично бяха по слаби, което помогна на шампиона, но не достатъчно. Доброто ускорение на новото Ducatti на Ангел Караньотов при излизането от завоите даде на претендента предимство с 0.4 в крайното класиране, а Чой остана втори.

„Събота вечерта променихме сетъпа с идеята да подобрим скоростта на излизането от завоите, където губихме. В неделя на сутрешната тренировка се видя, че сме работили в правилна посока“, коментираха от щаба на Мартин, но едва 5 обиколки след старта на второто състезание надеждите им се изпариха. Заради разконцентриране, причинено от течност в областта на дисплея, предното стъкло и каската, Мартин Чой изпусна точката на спиране в първия завой и излезе от пистата. Все пак шампионът се върна бързо на трасето, стигна до четвъртото място и така скъси дистанцията до временните водачи.

„Надяваме се бързо да преодолеем лошия старт на сезона, и да мислим позитивно. Изоставаме в класирането, като от тук нататък работим само в посоката да пуснем в експлоатация новото BMW. Надяваме се това да стане още за следващия кръг от шампионата в Румъния в края на май“, коментираха от отбора на Мартин и допълниха, че след получаването на електрониката имат още доста работа в обучения и тестове, но ще дадат всичко от себе си за още по-оспорвани стартове.