Испанският пилот Хулиан Симон спечели титлата при 125-кубиковите мотори, след като спечели Гран При на Австралия. Симон изпревари в последния момент съотборника си в Баканха Аспар Априля Брадли Смит, за да триумфира на Филип Айлънд.

Двамата си размениха на няколко пъти лидерската позиция, но в края Симон следваше Смит по петите. В началото на финалната обиколка британецът изглеждаше почти сигурен победител, но на един от последните завои Смит бе така притиснат от съперника си, че нямаше как да не го пропусне пред себе си. Оттам вече Симон нямаше спирачки и стигна първи до финиша с време 37 мин 55.798 сек.

Трети завърши Сандро Кортезе, следван от тръгналия от първа позиция Пол Еспаргаро, Симоне Корси и Николас Терол. В десетката се наредиха последователно и Ефрен Васкес, Андреа Яноне, Марк Маркес и Серхио Гадеа.

До края на сезона има още два кръга – в Малайзия и Валенсия, но Симон е на 55.5 точки пред Смит, което го прави недостижим на върха. Успехът в Австралия бе пети за Симон през годината, като той има 10 подиума от 14 старта.