С първия кръг на Международния италиански шампионат, който се проведе този уикенд в Сардиния, стартира официално по-сериозната подготовка на състезателите от световния шампионат по мотокрос. 

Тази година България ще има 3-ма пилоти в клас МХ2 на първенството на планетата - Петър Петров (Kawasaki Racing Team), Майкъл Иванов (Marchetti Racing) и Иван Петров, който ще се състезава с частен тим. 

В Италия обаче на стартовата решетка застана друг роден състезател - Станислав Цеклеов (МСК Калабак 1969, KTM), който се представи доста добре и с резултат 18-то място в първия манш и 13-то във втория, завърши на 15-то място в клас МХ125 в първото си международно участие тази година. 

По програма в първенството на Италия трябваше да карат още Майкъл Иванов и Любомир Васев (MX Рейсинг Симитли). Те обаче пропуснаха надпреварата заради контузии. За щастие и двамата ни състезатели вече са възстановени и ще вземат участие в някои от следващите кръгове като част от предсезонната си подготовка. 

Иначе, в клас МХ2 на пясъчното трасе в Алгеро победата без изненада грабна Джефри Херлингс (Red Bull Factory KTM). В клас МХGP състезателят на Monster Energy Yamaha и настоящ световен шампион Ромейн Фебре стартира 2016-та така, както завърши 2015 - с първо място в елита. 

По правилник в първенството има и трети манш - суперфинал, в който на старта застават 20 от пилотите с най-предно класиране в MXGP и МХ2. Тук първи финалната линия изненадващо пресече руснакът Евгени Бобришев (Honda), следван от Фебре и Джереми ван Хорбийк. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS