На 4 и 5 юни (събота и неделя) на мотополигон „Горна Росица“, под патронажа на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов​, ще се проведе кръг от Европейския шампионат по мотоциклетизъм в клас 65 и 85 кубика.

Квалификациите за място в стартовата решетка започват в 11:30 часа в събота, а състезанието в неделя е от 11:00 часа.

За мотоциклетен клуб Севлиево ще се състезава Николай Малинов в клас 85 кубика със състезателен номер 64. След маншовете на европейския шампионат ще се проведе и кръг от републиканския шампионат по мотоциклетизъм в клас MX1, MX2 и MX (за ветерани), а от севлиевския клуб ще се сътезават: Калоян Илиев (МХ1), Хакан Халми и Славомир Иванов (МХ2) и Николай Малинов - старши (МХ).

​За поредна година организатори са Българска федерация по мотоциклетизъм и Община Севлиево.

Паралелно с това на 3 юни (петък) над 500 мотоциклестисти от цялата страна ще се съберат в парк “Черничките” на VI Мотосъбор, с който Мотоклуб „Въркулаците“ ще отбележат и чества 20-годишнина от основаването си. Съборът ще продължи до 5 юни (неделя).

През първия ден запалените мотористи ще подгреят с концерти на Мирян Костадинов и на севлиевската банда “No limits”. В събота през Севлиево ще премине мотоциклетно шествие с маршрут: парк „Черничките“ – моста на р. Росица – магазин „Т – макс“ – ул. „Росица“ – ул. „Опълченска“ – ул. „Марин Попов“ – ул. „Никола Петков“ – ул. „Стефан Пешев“ – пл. „Свобода“ (мотошествието спира за поднасяне на венци и цветя) - ул. „Стефан Пешев“ – парк „Черничките“.

Мотосъборът продължава с развлекателни игри и концерти от 20:00 часа и на Crossfire от 22:00 часа.