Настъпи моментът и за втория кръг на Световния шампионат по мотокрос който ще се проведе тази седмица в Пангкал Пинанг, Индонезия. Един български състезател ще вземе участие в това далечно състезание от сериите на клас МХ2 и това е Иван Петров (Husqvarna 8Biano Racing ).

За Иван това ще бъде втори старт за сезона, като за разлика от Катар, в Индонезийското GP ще видим пълна бариера от 40 състезатели и задачата на Иван, която е разбира се да влезе в зоната на точките, ще бъде малко по-трудна от обичайното. Състезанието за съжаление ще пропуснат Майкъл Иванов (VAMO racing team), който след сблъсък в Лосайл с друг състезател е с травма в областта на палеца и се възстановява, а Петър Петров (Monster Energy Kawasaki Racing team) е с травма на крака от предсезонното състезание във Лакапел Маривал и в момента е на прегледи и лечение във Франция. В отсъствието на Майкъл и Петър, Иван ще се окаже първият български състезател който някога е карал в Индонезия и дано късмета да бъде на негова страна.

Трасето в Пангкал Пинанг е ново съоръжение, построено през 2017 година. През последните няколко дни бе обилно заливано от неспиращите дъждове и преведено от мотокрос език, това означава, че ни очакват доста кални и меки участъци, дълбоки коловози и класическа мотокрос битка. Поради географската си отдалеченост от нашата часова зона в събота, квалификационният манш ще бъде от 10:15, а стартовете в неделя ще бъдат за ранобудните фенове на спорта, като първият манш на МХ2 е с начален час 07:00 българско време, а вторият започва в 10:00 и както обикновено ще можем да ги наблюдаваме по BNT HD.

Успех на Иван и нека индонезийското трасе му донесе и първите точки за сезона в клас МХ2.