Сигурно на Валентино Роси му е било много странно, когато за първи път по време на първата за годината пресконференция не зае мястото на шампиона в средата. На това място седеше Ники Хейдън, настоящият шампион. На брифинга Роси трябваше да отговаря на много по-малко въпроси от друг път. Дори бе учудващо, колко малко интерес прояви световната преса към изключителния пилот.

Но ако този сезон Валентино успее да вземе 10 победи, ще се превърне в най-успелият пилот от Мото GP за всички времена. И то без да стане световен шампион. 10 победи от 18 старта. Това не е невъзможно, особено за състезател от ранга на Роси. Досегашният рекорд се държеше от Джакомо Аугостини.

И Роси седеше на подиума, кимаше в съгласие на думите на Ники. Всеки би си помислил, че на бившия световен шампион му липсва да е в центъра на вниманието. Но би сгрешил. Роси винаги е във фокуса на интересите. „Черната работа по време на пробните стартове е досадна. Дойде ред на истинските състезания”, каза Роси. Репликата му пасна на отегчения вид. Но всъщност, когато го погледнеш в очите, можеш да видиш ясно мотивацията му. „Работихме много упорито и моторът за старта е в чудесно състояние”, заяви талантът. Той очаква много трудна и оспорвана борба за титлата, като накрая съревнованията ще бъдат съвсем директни.

След края на пресконференцията, както едно време, всички журналисти искаха персонално интервю с Роси. Ники Хейдън беше свободен само пет минути след края.