Италианската легенда на MotoGP Валентино Роси заяви в неделя, че не бърза да слага край на кариерата си, след като се появиха информации, че ветеранът може да се откаже.

Седемкратният шампион в кралския клас се очакваше преди да реши бъдещето си в средата на годината, след като бе заменен в тима на Ямаха от французина Фабио Куартараро за сезон 2021.

Но след като направи петата най-бърза обиколка в неделя на предсезонния тест в Малайзия, Роси изглеждаше в добро настроение относно темата. „Ситуацията изглежда в момента сякаш имам малко повече време…не бързам“, сподели той пред журналисти, когато бе запитан относно това дали ще вземе решение през юли или август.

Роси, който ще навърши 41 години по-късно този месец, направи най-бързата си обиколка от 1:58.541 сек на пистата „Сепанг“. Той добави, че иска да види как ще протече първата половина от кампанията тази година. „Най-важното нещо са резултатите. Искам да продължа, но ще го направя, ако съм конкурентен на останалите. Предстои още една тестова сесия в Катар, започваща на 22 февруари, а сезонът стартира на 8 март. /БГНЕС