Седемкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси на практика се прости с надеждата за нов триумф при най-бързите мъже на две колела, като днес не завърши надпреварата за Голямата награда на Германия. „Доктора” падна още в петата обиколка на „Заксенринг” в стремежа му да изпревари пилотът на Кавазаки Ранди де Пюние. Италианската звезда продължава да бъде втори във временното класиране, но вече изостава на 32 точки от лидера Кейси Стоунър. До края на шампионата в Moto GP остават 8 старта, но преднината на младия австралиец трудно може да бъде стопена, предвид стабилното му представяне дотук.

Испанецът Дани Педроса с Хонда спечели без проблеми този 10-и кръг от шампионата. Той завъртя 30 обиколки за 41:53,196 мин, оставяйки зад себе си италианецът Лорис Капироси с Дукати на повече от 13 секунди. На трета позиция завърши световният шампион и съотборник на Педроса Ники Хейдън. Това бе едва втори подиум за американеца този сезон.

Лидерът във временното класиране Кейси Стоунър финишира пети. Пилотът на Дукати събра актив от 196 точки. Втори е Роси със 164, а трети Педроса със 144 точки.

Следващият старт от шампионата е на 22 юли на пистата „Лагуна Сека” в САЩ.