Световният шампион в MotoGP Валентино Роси няма да се състезава в Гран При на Италия, след като катастрофира по време на тренировка и получи фрактура на десния пищял.

31-годишният пилот на "Ямаха" беше третият най-бърз на пистата 15 минути преди края на финалната тренировка, когато изхвърча от мотора си и падна тежко.

Той имаше проблеми с изправянето си и бе изнесен от пистата, а след това бе прегледан от лекар, който съобщи за контузията.

В последствие сайтът на MotoGP потвърди фрактурата на крака на Роси. Следващата надпревара след Италия е във Великобритания на 20 юни на "Силвърстоун", като Роси почти сигурно пропуска и това състезание.

Деветкратният световен шампион е на второ място в класирането през този сезон след три състезания, а съотборникът му в "Ямаха" Хорхе Лоренсо е начело в таблицата.

Испанецът бе най-бърз и във втората свободна тренировка преди квалификациите, а Роси остана четвърти, въпреки катастрофата.

Роси бе най-бърз в петъчната първа тренировка, но се оплака, че все още има проблеми с рамото, което нарани в началото на сезона.