Броени дни и часове остават до началото на GRAND PRIX ПОМОРИЕ 2016, първи кръг на Републиканския шампионат по мотокрос във всички класове за сезон 2016 година. 

Пет години изминаха от реконструкцията на това уникално за България мотокрос съоръжение – мотополигон „Порой“ до град Поморие. 

Мнозина считат това пясъчно трасе за трудно и технично, но тайната на успеха в Поморие винаги се е криела в зимната подготовка на състезателите, тяхната воля и мотивация. 

"Напълно сме готови да посрещнем пилотите и целия мото керван. Трасето е в отлично състояние и ежедневно се поддържа. За Поморие и региона е голяма чест, че първия кръг на Републиканския шампионат по мотокрос започва от нас и ще се постараем да бъдем отлични домакини”, сподели кметът на Община Поморие Иван Алексиев.  

108 точно са заявките от страна на българските състезатели, като разпределението по класове е: МХ65 – 11, МХ85 – 10, МХ2 – 25, МХ1 – 20 и МХ – 42. Гостите от чужбина, както обикновено, ще бъдат представени във всички класове. 

"Трасето в Поморие е уникално за състезателите и почвата е изключително подходяща за мотокрос. 70 % е пясък, а 30% глина, което го прави безкрайно технично и интересно. Радващото е , че кмета Алексиев и целия му екип го поддържат в идеално състояние през цялата година. Тези хора показват , че спорта е важна част за Общината и така трябва да бъде навсякъде из страната.”, посочи председателя на организационния комитет на Гран При България Румен Петков. 

В предстоящия 1-и кръг се очаква да кара и Майкъл Иванов - Троян моторспорт 01, който е един от тримата ни българи в Световния шампионат в клас МХ2. Със сигурност трасето край Поморие ще бъде отлична генерална репетиция за Майкъл преди 3-ия кръг от Световното, който ще бъде другата седмица във Валкенсвард - Холандия. 

За първи път в родния ни шампионат  се въвежда и една нова награда „СПОРТ ТОТО Най–добра обиколка“, която във всеки кръг ще бъде давана на най-бързия състезател от различен клас. За Поморие, тази наградата ще бъде за клас МХ65.

Официалното откриване на състезанието – GRAND PRIX POMORIE 2016 е от 10:00 часа в неделя (20.03.2016), а в събота (19.03.2016) тренировките и квалифисациите  започват в 12:30 часа. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS