Отлично подготвено трасе ще посрещне най-добрите състезатели по мотокрос от България и Източна Европа този уикенд в Самоков. На мотополигон "Ридо" над града ще се състои 7-я кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос.

Утре, събота (30 август) ще се проведат свободните тренировки, квалификациите в различните класове, както и един манш в клас МХ, а в неделя от 11 часа е официалното откриване на състезанието.

Мотополигон "Ридо" се намира на малко повече от 1000 метра надморска височина, което прави трасето най-високото лицензирано в България, със сериозна амплитуда в температурния диапазон (7-8 градуса през нощта – 25-30 градуса през деня). Тези факти, сами по себе си водят до необходими "пренастройки" както на мотоциклетите, така и на състезателите по време на състезанието.

Пилоти от Гърция, Турция и Македония вече пристигнаха и започнаха с настройките на своите машини. Конкуренцията ще бъде изключителна, като 100 състезатели от 7 страни ще си оспорват челните позиции в различните класове.

Домакините от Самоков предлагат на жителите и гостите си възможността да съчетаят мотоциклетните емоции със своите музикални страсти, тъй като този уикенд общината ще бъде домакин и на фестивала "Рок в Рила". /БГНЕС