На стилна церемония в салона на Камор Ауто в София се състоя официалното представяне на PB Racing Team за сезон 2011. Главните участници на вечерта бяха Мартин Чой, 19-кратен шампион на страната и Балканите и неговия съотборник - Михаил Иванов.

В неповторимата и автентична атмосфера на състезателния бокс на PB Racing Team бяха представени и неудържимите BMW S 1000 RR, шампиони сред мотоциклетите.

В компанията на водещия на събитието Момчил Манчев, спортен журналист и коментатор на Формула 1, съотборниците споделиха целите, които са заложили през сезона. Фокус тази година е победа на Мартин Чой както в Националния, така и в Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Провежда се под егидата на FIM и UEM и се състои на територията на Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Хърватия и Полша. Шампионатът ще се проведе в 10 кръга за периода април-септември 2011-та година.

Домакин на официалното представяне бе Камор Ауто - дилър на BMW мотоциклети за страната и партньор на PB Racing Team. С цел разширяване на бизнеса с мотоциклети и отговаряне на нарастващите нужди на клиентите на BMW Motorrad, Камор Ауто планира отваряне на нов автосалон за мотоциклети. Реконструираният изложбен център предстои да бъде готов до септември месец тази година. В по-кратки срокове се очаква да бъде активна и официалната интернет страница на български език за мотоциклети BMW.

Клубът PB Racing Team е създаден през 2009 г. с помощта на строителна компания “Прима Билд” ООД, специализирана в обществено и жилищно строителствo, промишлени и инфраструктурни обекти, ваканционни и инвестиционни обекти. През 2010г. клубът затвърждава позициите си в националния шампионат и прави най-важната си стъпка - осигурява си състезателните права на най-добрия мотоциклетен състезател в България и на Балканите – Мартин Чой.

Отборът се състезава с BMW S 1000 RR - най-добрият мотоциклет в своя клас.

С лека доработка, включваща окачване, електроника, генерация и уреди за управление, мотоциклетът се превръща в истинско оръжие за шампиони. Изключително лесен за управление в състезателен режим, с невероятна серийна спирачна система, система против приплъзване на заданата гума (DTS), ABS и шифтър на скоростите. Това са интегрираните системи в серийно производство, даващи невероятно предимство на мотора пред останалите конкуренти в сегмента.

BMW Motorrad достигна връх в света на спортните машини – комбинация между двигателна мощност от 193 к.с. и общо тегло от 180 кг. По този начин моделът регистрира абсолютен рекорд със съотношението си мощност –тегло в своя клас.

При разработката на S 1000 RR BMW Motorrad отделя изключително голямо внимание на ергономичността на мотоциклета, въвеждайки една напълно нова, ясна и опростена опция за нагласяне на окачването и респективно стойката на водача.

Големината на резервоара е като при 600-кубиковите машини, което гарантира сигурност на водача при управлението и стабилността на мотоциклета във всеки един момент. BMW S 1000 RR е оборудван с допълнителна система HP Gearshift Assistant, която осигурява превключване на скоростите без използване на съединител.