Първото състезание на Moto GP в Индонезия от 25 години насам ще събере рекорден брой зрители за спортно събитие в страната от началото на пандемията от COVID-19 преди две години, твърди държавният глава Джоко Уидодо, цитиран от АП. Той прие пилотите от световния автомобилен шампионат в президентската резиденция в столицата преди официалния старт, насрочен за неделя от 09:00 часа българско време.

"Целта ни бе да продадем 60 хиляди билета и я изпълнихме", каза Уидодо на пресконференция и след това изясни за какво точно си е говорил с двадесетимата пилоти от Moto GP.

"Казах им, че в Индонезия има 122 милиона мотора, така че те имат много фенове в страната и ще направят хората много щастливи".

Данните на Уидодо могат да се считат за верни, тъй като цели 30 хиляди изгледаха финала на Супербайк шампионата през миналия сезон.

Новото 4.3-километрово трасе в Индонезия има 17 завоя, 40 гаража и 507-метрова права. Основната трибуна е с 50 хиляди седящи места, а самият комплекс може да обслужи общо 200 хиляди души.