Петър Петров (България, КТМ) спечели четири точки за генералното класиране на световния шампионат по мотокрос, след като зае 17-о място в първия манш за Гран при на Латвия. Това бе и първото състезание след близо 5-месечната пауза заради COVID-19.

Българинът спечели точките от първото състезание и започна отлично второто, в което бе 12-и в първата обиколка. Той обаче се оттегли преди края и по този начин остана с четирите пункта от първия старт. Така Петров заема 25-о място в MXGP с актив от 11 точки.

Глен Колденхоф (Холандия, GasGas) спечели историческата първа победа за своя конструктор в MXGP с 47 точки след второ място в първия старт и победа във втория. Тим Гайзер (Словения, HRC Honda) зае второто място с 41 точки, а Ромен Февр (Франция, Kawasaki) завърши трети с 40.

Джефри Херлингс (Холандия, Red Bull KTM) остана начело на генералното класиране, въпреки че завърши едва пети в Кегумс. Той води с четири точки на Гайзер преди второто Гран при в Латвия в сряда./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.