Пилотът на Хонда Репсол Дани Педроса смята, че ще се намира в по-добра физическа форма за предстоящото през уикенда Гран При на Япония в клас MotoGP. Испанецът обаче предупреди, че щом веднъж е излекуван на 100%, ще му предстои още много работа. Той пропусна по-голяма част от зимните тестове, след като катастрофира през февруари, счупи китката си и контузи коляното си.

Педроса стисна заби и се състезава в Катар преди две седмици, на старта на сезона при мотоциклетистите, но завърши едва 11-ти, след като бе блъснат от Алекс де Анжелис.

След две седмици възстановяване, Педроса е сигурен, че ще е много по-силен в Япония. „Кракът ми се подобрява непрекъснато, а коляното от ден на ден става по-подвижно,” заяви той. „Все още не мога да правя всички движения, но мисля, че на състезанието сега ще съм поне 10% по-мобилен от Катар, което ще е от голямо значение.”

„Лакътят ми също се подобрява след удара с де Анжелис в Катар. Още ме боли и е малко схванат, но се надявам да не ми създава проблеми,” обясни още Педроса.