Испанският състезател по мотоциклетизъм в клас MotoGP Дани Педроса ще участва в Гран При на Франция този уикенд. Педроса пропусна три от първите четири старта за сезона, след като претърпя операция на дясната ръка в началото на април. 

"Моето възстановяване върви добре. Със сигурност мога да кажа, че ще бъдат на Льо Ман този уикенд", заяви 29-годишният испанец, който кара за "Хонда". 

Мястото на Педроса в последните състезания беше заето от Хироши Аояма, който беше съотборник на световния шампион Марк Маркес. 

Педроса се подложи на операцията с цел нормализиране на притока на кръв в предмишницата, заради което той продължава да получава болезнени крампи на ръката. 

Испанецът няма победа в старт от Гран При от Чехия през август миналата година. 

Педроса е двукратен световен шампион в клас до 250 куб. см през 2004 и 2005 година. Той има и едва световна титла в най-малкия клас до 125 куб. см през 20003 година. От 2006 година испанецът се състезава в MotoGP, където има 26 победи и 94 класирания на подиума в 152 старта. Той е трикратен световен вицешампион в кралския клас. /БТА