Испанецът Дани Педроса с Хонда постигна домакинска победа в Moto GP на пистата Херес и оглави еднолично временното класиране в "кралския клас" след втория кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм.

Педроса финишира с време 45:35,121 минути и така постигна общо 28-а победа в своята кариера и пета в "кралския клас". Втори на "Херес" остана италианеца Валентино Роси с Ямаха, финиширал с време 45:38,004 минути, а трети се нареди друг испанец Хорхе Лоренсо с Ямаха.

Спечелилият пол-полпозишън испанец завърши с време 45:39,460. Световният шампион от миналия сезон Кейси Стоунър с Дукати остана на едва 11-а позиция, което му осигури едва 5 точки за класирането, което след днешното състезание се оглавява от Педроса, който след третото си място в Катар и победата днес има актив от 41 точки. Втори е Хорхе Лоренсо с 36, а трети се във временното класиране се нарежда Валентино Роси с 31. Световният шампион Кейси Стоунър, който победи в първия за сезона старт в Катар, е четвърти с актив от 30 точки.