Първият за сезона старт при мотоциклетистите бе отложен, заради проливния дъжд, излял се над пистата Лосейл в Катар. Състезанието, което трябваше да се проведе на осветление, и да стартира преди полунощ българско време, не се състоя, а все още не е ясно дали ще може да се проведе утре. Решение не може да бъде взето към настоящия момент, а отборите получават консултации за възможните изходи.

Дъждът започна да вали, когато пилотите се подготвяха да тръгнат за обиколката преди заемането на местата, а неговата интензивност бързо се увеличи, като за кратко време потопи цялото трасе.

Самите пилоти изразиха опасения, че на осветление би било много опасно да се кара и при дъжд, заради отраженията от изкуствените светлини от мократа повърхност, затова организаторите нямаха избор, освен да прекъснат състезанието за тази вечер, като бе ясно, че условията няма да се подобрят.

След среща на тийм мениджърите в контролния щаб, решението бе взето около половин час след предвидения старт. По-рано и 125-кубиковите бяха спрени след само четири обиколки.

Ако състезанието не може да се състои на Лосейл и утре, шампионатът ще стартира след две седмици в Япония. Отборите ще се съберат в следващите часове, за да обсъдят дали утре ще има състезание, или не.