Тест пилотът на Хонда Щефан Брандл ще заеме мястото на Марк Маркес за Гран при на Аржентина по мотоциклетизъм в MotoGP този уикенд, след като шесткратният световен шампион все още се възстановява от проблеми със зрението, съобщиха от отбора.

Маркес не участва в Гран при на Индонезия след катастрофа при скорост от 180 км/ч на загрявката за състезанието.

29-годишният испанец страда от диплопия (двойно виждане) от началото на ноември 2021 година след мозъчно сътресение, което получи при падане по време на тренировка.

"Най-важното нещо е да пожелае всичко най-добро на Марк и се надявам той да се възстанови бързо. Дотогава ще дам всичко от себе си за "Хонда", каза Брандл.

"Вече направих няколко теста тази година, така че съм запознат с новата Хонда RC213V, но, разбира се, участие в състезание MotoGP е различна ситуация. Имам добри спомени от Аржентина. Бях пети там през 2014-а и седми, когато за последно се състезавах в Термас през 2016 година", добави германският пилот.

Маркес спечели три от шестте състезания, проведени в Аржентина между 2014 и 2019 година. Последните две издания бяха отменени заради пандемията от COVID-19.