Шесткратният шампион в клас MotoGP Марк Маркес страда от нов епизод на двойно виждане, вследствие на падането си по време на загрявката за Гран при на Индонезия от световния шампионат по автомобилизъм, което го остави извън състезанието.

Маркес удари главата си при падането, но избегна по-сериозна контузия. Той обаче пропусна старта в Индонезия.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

29-годишният мотоциклетист преживя подобен инцидент в края на миналия сезон след като получи сътресение на мозъка при падане на тренировка и заяви, че е бил посъветван от лекарите да не се състезава.

„Все едно имам дежавю. По време на пътуването обратно към Испания, започнах да изпитвам дискомфорт със зрението си и реших да посетя доктор Санчес Далмау, който потвърди, че имам нов епизод на диплопия. За щастие не е толкова сериозно, колкото при контузията, която има в края на миналата година. Но сега е време да си почина и да видя как ще се промени състоянието му“, заяви Марк Маркес в социалните мрежи.

От неговия отбор Repsol Honda Team съощиха, че мотоциклетистът е преминал обстойни медицински прегледи в Мадрид, както и скенер на мозъка, които са потвърдили, че той няма други травми.

Маркес, който спечели шампионските титли между 2013 и 2019 година, претърпя катастрофа в първото състезание през 2020-а година, в която счупи ръката си и не успя да довърши сезона. Той пропусна четири старта и през 2021-а година, за да се възстанови напълно.