Щастливият Хорхе Лоренцо заяви, че напрежението в дебютното му състезание в МотоGP му се е отразило и затова не е успял да притисне победителя Кейси Стоунър в снощното Гран При на Катар.

Лоренцо, за когото това бе дебют в най-високия клас, успяваше да поддържа темпото на Стоунър до 15-та обиколка, но тогава австралиецът взе сериозен аванс и завърши на пет секунди пред испанския си опонент.

„Второто място ме прави много щастлив,” каза Хорхе след надпреварата. „Разбира се, победата щеше да е още по-хубава, но Дукати, и особено Кейси Стоунър, просто бяха по-бързи. Той заслужи успеха.”

„До средата на състезанието съумявах да го следвам, и мислех, че ще е така до края. Но тогава ръката ме заболя много, заради напрежението. След цялата суматоха около моя дебют, наистина се изморих в края на надпреварата и темпото ми спадна,” призна испанският пилот.

„Имахме шанс да спечелим, но Стоунър просто бе по-бърз и заслужено победи. Но нека още да не мислим за титлата. Може още в следващото състезание в Херес за завършим десети, или пък да сме още по-добри от сега. Това са резултати, ще видим какво ще се случи,” добави Хорхе Лоренцо.