Седемкратният световен шампион Валентино Роси ще участва в Moto GP и през следващия сезон. Това стана ясно след като тимът на Петронас Ямаха SRT обяви, че италианецът ще замени напускащия в посока Ямаха Фабио Куартараро. Ветерантъ ще е съотборник на Франко Морбидели. Това ще е 22-ия сезон за Доктора в кралския клас.

Тимът на Ямаха SRT дебютира в MotoGP през миналия сезон и записа шест полпозишъна и седем подиума. В момента малайзийският тим е лидер в шампионата при отборите и има записани две първи позиции, четири подимуа и три победи.

„От името на Петронас Ямаха SRT и всички негови партньори е огромна чест да подпишем с Валентино Роси. Огромният му опит ще е голям плюс за тима и сме сигурни, че може да научим много от него. В същото време ще направим всичко възможно да му предоставим конкурентноспособен мотоциклет. Вярваме, че двамата с Морбидели ще се сработят добре и нямаме търпение да видим взаимодействието между тях.“. сподели шефа на тима Разлан Разали.

„Да имаш пилот като Роси в тима е наистина невероятно. Знаем, че Валентино отдавна не е бил в сателитен отбор. Целта ни е да помогнем на Роси и Морбидели да постигнат възможно най-добрите резултати и да сме в борбата за челните места“, заяви спортния директор Йохан Щигефелт.