Пистата в Серес ще бъде домакин на първите два кръга по мотоциклетизъм от Балканския шампионат, които ще проведат тази събота и неделя.

Заявки за участие до момента са подали над 130 състезатели от България, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.

В клас SP 125сс. с най-сериозни шансове за първото място са Милен Георгиев (мотомания.бг, Априля) и Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля), които ще водят битка и през тази година за шампионската титла в класа. При SuperSport600сс. Бойко Божинов (Зед мото, Ямаха), Боян Бойчев (АИТ Рейсинг тийм, Ямаха), Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда) и Пламен Петров (Троян мото клуб) ще имат много сериозна конкуренция в лицето на пилоти от Гърция и Румъния за подиумно класиране. Безспорно много интересни обиколки очакват зрителите в SSP 600, които ще наблюдават надпреварата в Серес. Във Formula 600сс Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Кавазаки) трябва да защити балканската си титла от 2016-та отново в битка с над 30 пилота от региона.

SupeBike (1000сс) е групата с най-голям коефициент на конкурентност. Едни от най-изявените имена, които ще карат на гръцката писта през уикенда са Мартин Чой (Еко БМВ Рейсинг тийм, БМВ), Димитър Митов (БМВ, Мото клуб Боляри), Светлин Иванов (Зед мото, Ямаха),Хараламбус Параскевопулос (Гърция, Ямаха), Роберт Морешан (Румъния, Ямаха) и Велислав Марков (Зед мото, БМВ) са фаворитите за призовите места в предстоящите състезания. В отлична форма е Мартин Чой, но със сигурност останалите пилоти ще дойдат също подготвени и настроени за бързо каране , както и за спечелване на трофей.

Във Formula 1000 след прехвърянето на Атанас Нейчев (Несебър мото, Априля) в Superbike, ситуацията с фаворитите не е много ясна, но сред тези от които очакваме победи е Калоян Ангелов (Мото клуб Боляри, Хонда). Калоян ще има сериозна конкуренция в лицето на Игор Спиров и Слободан Илчевски от Македония с мотори Хонда.

Свободните тренировки в различните класове ще бъдат в петък. В събота преди обяд ще се състоят тренировките за време (квалификации) , а веднага след тях и състезанията от 1-ия кръг на БШ. В неделя програмата за втория кръг е идентична със съботната, като награждаванията на призьорите от класовете ще бъдат след всяко тяхно състезание .

Третият кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта ще бъде на 23 април в Румъния.