Шесткратният ни участник в легендарното състезание “24 часа на Льо Ман” - Мартин Чой, заминава след броени часове за Франция. Новото при него е, че има нов отбор и нов мотор. През медиите той разкри очакванията и амбициите си за "Льо Ман".
 
"Зад мен застанаха много фирми, както и Министерството на младежта и спорта, и аз искам специално да им благодаря. Тяхното доверие ми дава голяма мотивация да продължа напред. За мен това ще бъде седмо участие в това легендарно състезание. Новото е, че имама нов мотор и нов отбор. След четири години с френския Кавазаки, сега ще карам за италиански отбор с нова машина и с нови съотборници. Още не се познаваме, но ще има тестове преди състезанието и  тогава ще се срещна с тях. Съотборниците ми са от Франция и Швейцария. 
 
Направих много силна подготовка, от 6 месеца тренирам за това състезание и се чувствам в страхотна форма. Пожелавам си да имам късмет и да се върна жив и здрав. Състезанието е изключително тежко, но аз твърдя, че сме подготвени за резултат в топ 10. Настроен съм позитивно и заради новия си мотор "Ямаха", който е близък като габарити до стария. Дано и времето е благоприятно. Атмосферата на "Льо Ман" е страхотна и вдъхновяща", обясни Чой.
 
Какво каза още Мартин Чой - гледайте в прикаченото видео