Кал Кръчлоу с Хонда спечели третата си победа в кариерата. Той триумфира в Гран При на Аржентина на пистата Термас де Рио Хондо, в едно хаотично състезание. 

На подиума се качиха Йохан Зарко с Ямаха и и Алекс Ринс със Сузуки. 

Най-щастлив бе шефът на Кръчлоу – Лучо Чекинело, тъй като отборът му води в класирането при тимовете. Това бе победа №750 в историята на Хонда в Гран При. 
Надпреварата ще се започни с хулиганските прояви на световния шампион Марк Маркес с Хонда, който получи наказания и съсипа състезанието на Валентино Роси с Ямаха.  

Стартът беше забавен от съображения за сигурност, защото започна да вали. Пилотите се прибраха в бокса, за да сменят гуми. 

При повторния старт Маркес застана на старта, но не на мястото си на стартовата решетка, но стартира от питлейна.

Милър поведе, стартирайки от първа позиция. Дани Педроса беше втори, а Зарко беше плътно зад него на 3-ата позиция, преди да го удари Маркес. 

В този момент шампионът застана зад Милър, докато избута Педроса и пилотът с №26 отиде в мократа част на пистата, където падна и не продължи.

Маркес вече беше лидер, когато му показаха табела за наказание, че трябва да мине през питлейна. Така настъпи драмата в надпреварата. Причината е, че на Термас де Рио Хондо питлейна е дълъг и при ограничението на скоростта от 60 км/ч. Маркес загуби много време – 27 секунди. 

През това време Милър бе начело на група от още трима. След него бяха Зарко, Ринс и Кръчлоу. Маркес се върна на пистата и започна да атакува пилотите един след друг. Тогава дойде инцидентът с Алеиш Еспаргаро с Априлия. Маркес се опита да го изпревари, двамата се удариха, а  шампионът загуби една позиция и отново се опита да си я върне.

В челото също имаше драми. Ринс излезе за кратко начело, заради грешка на Милър, а Кръчлоу мина пред Зарко. Драмата за Маркес продължи. Той изпревари Андреа Довициозо с Дукати, като догони дуетът на Ямаха - Валентино Роси и Маверик Винялес.

Маркес удари Доктора, двамата излязоха извън пистата, и докато испанецът остана на трасето, Валентино Роси излезе в тревата на 13-ия завой и падна. Доктора продължи, но завърши далеч от зоната на точките – 19-и. 

С това действие Маркес отново дръпна предпазителя на бомбата на старата вражда между двамата. Шампионът продължи и стигна до финала 5-и, но отново бе наказан с 30 секунди, което го извади от зоната на точките и той стана 18-и.

Междувременно отпред битката за победа не бе по-малко оспорвана. За нея спореха трима в последната обиколка. Кръчлоу и Зарко избягаха на Ринс.

Британецът обаче запази първото място и спечели третата си победа, Зарко стана втори и още веднъж стъпи на подиума, но се размина с първото място. Ринс обаче за първи път стъпи на подиума във висшия клас.

За Милър остана 4-ото място, като беше пред Маркес, който получи отново наказание. Така пети стана Винялес, пред Андреа Довициозо с Дукати, седми се нареди Тито Рабат. Андреа Яноне със Сузуки стана 8-и, следван от новака в класа Хафиз Сиахрин, който бе най-добре класиралия се новак за Ямаха.

Данило Петручи, а Пол Еспаргаро с КТМ се нареди 11-и.