С пищна официална церемония бе открит първият официален мотоцентър на Indian Motorcycle® в България. Най-старата американска мотоциклетна марка се представлява ексклузивно у нас от Indian Motorcycle® България и освен цялата гама мотоциклети и резервни части се предлагат дрехи и аксесоари на марката, както и няколко уникални за страната услуги за обслужване на мотористи.

На церемонията, водена от Орлин Павлов и Силвия Радулова, присъстваха Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Кристиан Кръстев, зам.-кмет на София, Младен Младенов, кмет на община Връбница, представители на медиите, мотоклубовете, състезатели, популярни личности и почитатели на мотоциклетите. 

Една от основните атракции бе мотодефиле с гамата на Indian Motorcycle®. По червения килим преминаха FTR 1200, Scout, Scout Bobber, Roadmaster, Springfield, Challenger и Chieftain. След тях по килима преминаха модели с актуалната колекция облекло на Indian Motorcycle®. 

Кристиан Кръстев, зам.-кмет по направление “Транспорт и градска мобилност" в Столична община: „Като заместник кмет на София с отговорност за транспорта съм наясно колко още много има да бъде свършено на територията на нашия град по отношение на мотоциклетите. Този център е разположен далеч от центъра и няма да затрудни по никакъв начин всекидневния живот на софиянци. Но в града ни собствениците на мотоциклети са изложени на по-голям риск, в сравнение с автомобилите. Затова мислим постоянно как да ги облекчим със законодателни инициативи. Сред тях е предоставяне на специализирани места за паркиране за мотоциклети на територията на общината. Желанието ни е с провеждането на работни групи да разберем от самите мотористи къде според тях са най-подходящите места за паркиране. Също така се дискутира допускане на мотоциклетите в автобусните ленти. Работим в тясно сътрудничество с Българската федерация по мотоциклетизъм и клубовете, за да повишим безопасността на мотоциклетистите. С откриването на този център се надявам да се подобри техническото състояние на мотоциклетите у нас, както и уменията на мотористите.“  

Младен Младенов, кмет на община Връбница: „Уважаеми дами и господа, скъпи гости и мотористи. За мен е чест да приветствам най-мащабната инвестиция в мотоциклетния сектор за годината на територията на община Връбница. Както сте забелязали при пристигането си, около нас има няколко големи инвестиции, направени през годините, което доказва, че общината ни предлага подходящ терен и инфраструктура. 

Indian Motorcycle е американска легенда, мотоциклети, които са карани от холивудски звезди, разпалващи страст и клубна култура. Пожелавам на всички този център да се превърне в тяхното любимо място за посещение преди всяко едно ново приключение с мотоциклетите.“  

Дейността на Indian Motorcycle® България ще предоставя 5 % от оборота на всички предлагани услуги на инициативата на Widows Sons Bulgaria – „Даряваме Вяра, надежда и още нещо“. Инициативата е в помощ на различни нуждаещи се семейства, деца без родителска грижа, възрастни хора и всички тези, за които се грижи организацията. Също така ще поеме безвъзмездно поддръжката и грижата за мобилния безплатен медицински кабинет и всички други превозни средства обслужващи кампанията. 

А останалата част от мотоцентъра – „Клуб 333“, ще предоставя 5% от оборота си на инициативата на Българската федерация по мотоциклетизъм – „Помощ на две колела“. Инициативата е в помощ на крайно нуждаещи се братя мотористи и техните семейства изпаднали в нужда в следствие на злополука или друга причина. 

По време на събитието бяха събрани 4641 лв. за благотворителност за двете инициативи. Всеки желаещ да дари получи фланелка. 
Мото центърът е създаден от мотористи за мотористи, за да се насладят на максималното удоволствие от притежанието на мотоциклета. 

КОМПЛЕКСЪТ 
Мотоцентърът на Indian Motorcycle® България и Клуб 333 се състои от шоурум, сервизи, пункт за ГТП, мотомивка, мотохотел, мотооказион, отдаване на мотоциклети под наем, мотокафе, лаундж бар и нощен клуб с музика на живо. Общата площ на центъра е 4 декара, а застроената - 1200 кв. м, от които 80 кв. м. магазин за дрехи и аксесоари. Дизайнът е изцяло съобразен с високите изисквания на Indian Motorcycle®, използван е гранит и естествени материали в естествената им форма. 

Indian България има амбицията да пренесе лидерския дух на обслужване и отношение към моторите на Indian Motorcycle® у нас, независимо от тяхната марка и модел, в услугите, които ви предлагаме, за да може да се наслаждавате на удоволствието от своето пътуване. 

Г-н Юрий Иванов, управител на Indian България: „Днес откриваме мотоцентър Indian България, който вярваме, че ще събере на едно място всички мотоциклетисти. Предлагаме най-комплексната услуга на пазара от покупката, сервизирането, и съхранението на мотоциклета до грижа за моторите, техническият им преглед, застраховката и най-вече доброто настроение и безопасността на всички мотористи. Особено внимание сме обърнали на детайлно и професионално обслужване, идентично с качеството на мотоциклетите Indian. Освен пълната гама мотоциклети предлагаме резервни части, облекла и аксесоари от производителя за моделите на Indian Motorcycle®, Victory Motorcycles®, както и цялата гама на Polaris Industries®. В центъра ще получите консултация от специално обучения ни екип. И висококачествен гаранционен и извън гаранционен сервиз. За собствениците на всички други  марки има обособен отделен специализиран сервиз, както и гумаджийски сервиз. 

Центърът разполага също с първата в страната специализирана мото мивка, пункт за ГТП и застрахователен брокер, който е на разположение за консултации относно всичко свързано с мотоциклета по стандартите на Indian Motorcycle®. Предлагаме различни възможности за финансиране , а също и опция за обратно изкупуване на мотоциклет от собственика с възможност за приспадане на сумата под формата на първоначална вноска за новия мотоциклет Indian.“

Центърът предлага най-комплексната услуга на пазара без аналог от покупка, наем, сервизиране, постоянен технически контрол, хотел за мотоциклета, грижа за гумите и за козметичния вид до грижа за свободното време и участие в различни мероприятия. Всички собственици на Indian Motorcycle® ще имат възможността да станат част от новосъздадения клуб Indian Motorcycle Riders Group Bulgaria, с което ще запазят своето ексклузивно място в световната общност на Indian Motorcycle®, ползвайки всички предимства като отстъпки от услугите на комплекса и специална сервизна поддръжка, които Indian България предлага. 
Покупка и възможности за финансиране

Комплексът предлага пълната гама мотоциклети, резервни части, сервиз, облекла и аксесоари на производителя. Всеки един наш клиент получава консултация от специално обучения ни екип по стандартите на Indian Motorcycle®, за да направи правилния избор. 

Предлагаме възможност за лизинг през лизингова компания, алтернативни форми на финансиране, както и стоково финансиране на специални за клиентите условия. Също така предлагаме обратно изкупуване на мотоциклет от собственика и приспадане на сумата под формата на първоначална вноска за новия мотоциклет Indian Motorcycle®. Центърът ще отдава мотоциклети под наем, ще извършва оценка на стойността на машината и моментното му техническо състояние. 

Резервни части 
Предлагаме всички видове резервни части за моделите на Indian Motorcycle®, също Victory Motorcycles® и цялата гама на Polaris Industries. Отделно Клуб 333 предлага резервни части за всички други марки и модели мотоциклети, АТВ и УТВ. 

Обслужване 
Ще извършваме всички сервизни дейности по гаранционно и извън гаранционно обслужване на мотоциклети, продукти на Polaris Industries, както и извън гаранционен сервиз на всички други марки и модели мотоциклети. Разполагаме с два сервиза за мотоциклети от другите марки. Имаме сервиз за гуми, както и зона за ГТП. Центърът предлага още една ексклузивна за България услуга - специализирана мивка за мотоциклети и козметичен център.

Гарантираме, че грижата за клиента и обслужването на Indian Motorcycle® ще бъдат получени от собствениците и на други марки мотоциклети, които обслужват нашите специалисти.

Хотел за мотоциклети
Специализираната услуга представлява грижа за мотоциклета ви по всяко време. Когато сте на почивка, когато не го използвате през зимата или когато сте в леглото, ще знаете, че мотоциклетът ви е в правилните ръце и ще бъде редовно проверяван и обслужван от специалистите на Indian България. Акумулаторът ще бъде редовно зареждан, гумите проверявани, а когато ви е необходим за път ще бъде винаги готов и сигурен за вас. 

Също така ще обслужим напълно мотоциклета ви преди да поемете на път и приключение с него. Измиването, гресирането и проверката оставете на нас, докато отпивате от сутрешното кафе в бар Indian в търговския ни център. 

ИСТОРИЯТА 
Indian Motorcycle® е най-старата американска мотоциклетна компания и една от най-старите в света. Създадена е през 1901 и до 1953 произвежда легендарните мотори в Спрингфийлд, Масачузетс. Първоначалното име е Hendee Manufacturing Company, а през 1911 г. Indian Motorcycle® печели тройна победа на остров Ман в най-престижното пистово улично състезание Tourist Trophy. Тогава Indian Motorcycle® е най-големият производител на мотоциклети в света, а най-популярните модели са Scout и Chief. През 2011 г. компанията е закупена от Polaris Industries. Гигантът производител на приключенски машини осигурява нужния финансов ресурс за възкръсването на легендарния бранд и днес той се радва на огромна популярност.