Бившият световен шампион по мотоциклетизъм и шеф на отбора на Априля Рейсинг в MotoGP Фаусто Грезини почина на 60-годишна възраст.

Преди два месеца италианският пилот и ръководител бе заразен с COVID-19. През декември той бе поставен в изкуствена кома, от която бе събуден през януари, когато състоянието му се подобри. Ново влошаване на здравето му и тежки респираторни проблеми обаче доведоха до ново поставяне в кома в средата на февруари, от която той така и не успя да се събуди.

Като състезател Грезини спечели световните титли при 125-кубиковите мотори през 1985 и 1987 година, като при втория случай печели първите 10 състезания за сезона - рекорд, който не е подобрен и до момента.

Като мениджър той спечели още две титли благодарение на японеца Дайджиро Като при 250-кубиковите през 2001 година и чрез испанеца Тони Елиас в Мото2 през 2010 година. И двата триумфа обаче бяха последвани от огромни трагедии в тима. 

През 2003 година Като загина по време на състезанието за Голямата награда на Япония, докато италианецът Марко Симончели бе фатално ранен при катастрофа в Гран при на Малайзия през 2011 година.