Цялостното анулиране на сезона в Moto GP заради световната пандемия от коронавирус е обсъждана само и единствено като крайна опция, твърди промоутърът Дорна Спортс.

''При нас фокус номер 1 винаги е бил и ще остане да се опитаме да стартираме сезон 2020 с възможно най-много състезания от веригата Гран При и да ги завършим в рамките на календарната 2020 година, се казва в изявление на промоутъра.

''Разбира се, нашите действия са съобразени с линията на правилата за здраве и безопасност, спуснати от от правителствата на страните-домакини и съответните здравни органи".

Най-лошият вариант е за анулиране на цялата година и той би влязъл в действие само "ако пандемията продължава да спира живота и спорта за по-дълго време, отколкото всеки от нас е в състояние да предвиди и ограниченията за пътуване остават в сила за неопределен срок от време, се казва в становището на Дорна Спортс.

За момента три състезания бяха пренасрочени за късната есен, като става дума за Исан (Тайланд)- на 4-и октомври, в Остин (щата Тексас) на 15-и ноември и в Термас де Рио Хондо (Аржентина) на 22-и ноември.

Няма все още дати за отложените стартове за Гран При на Италия, на Франция и на Каталуния, а към момента плановете са да се стартира с Голямата награда на Германия на 21-и юни.

И докато в Кралския клас няма нито едно проведено състезание, то Мото 2 и Мото 3 завъртяха един кръг в Катар в началото на месец март.