На специално събитие в шоурума на Triumph в София беше представен лимитираният Rocket 3 TFC, който е истинска легенда при  мотоциклетите. Този гигант е шедьовър в мотоциклетизма. За да се наслади на машината специално беше дошъл и актьорът Асен Блатечки, който е голям почитател на двуколесните машини. Той остана впечатлен от качествата на Rocket 3 TFC.

Toй задава изцяло нов стандарт при въртящия момент, производителността, възможностите и стила. Чрез 3-цилиндровия двигател с кубатура 2500 куб. см. той осигурява най-високия въртящ момент в света – 225 Нм и е със 180 к.с. Двигателят е с най-голям работен обем от всеки друг производствен мотоциклет.

В целия свят са произведени само 750 броя от модела TFC, а номер 546 е в София.

Машината е характерна с чисти линии и двойни LED фарове, което е една от запазените марки на машината на две колела. 

Отличителни за модела са хидроформованите ауспуси, изкусно изработените алуминиеви колела и невероятният силует. Всичко това създава абсолютният връх в излъчването и стила на мотоциклета. 

Сега той е с невероятните 44,5 кг по-лек спрямо предишния модел Rocket III, като това идва от намаляването на теглото на рамата. Шасито е изцяло ново, рамото на задното окачване вече е едностранно, спирачната система е мощна Brembo с радиални апарати отпред.

Rocket 3 TFC е по-усъвършенстван и с много повече функционалност. Той е абсолютният връх при модерните технологии. От най-новите цветни TFT инструменти от второ поколение до оптимизирана ABS система при завои. 

Контролът на сцеплението е в комбинация с  индивидуално изработените, уникални шумозаглушители Arrow  от въглеродни влакна, за невероятен саундтрак с дълбоко ръмжене. 

Няма детайл по този мотоциклет, за който да кажем: "Тук можеше и по-добре".

Моторът е много удобен и доставя истинско удоволствие на почитателите на моторите, а със сигурност няма любител на скоростта, който да не иска да го изпробва.