Автомобилните шампиони Крум Дончев и Румен Дунев посетиха днес специализирано изложение за мотоциклети Moto Expo (10-14 април в зала Асикс Арена, бивша Фестивална). Дончев потвърди, че отново ще се състезава заедно с Димитър Илиев на предстоящото през май рали България, като повече информация за автомобила ще бъде дадена на по-късен етап.

Двете легенди в рали спорта стартираха през 2018 като пилот и навигатор, ротирайки се по отсечките в името на спорта, заравяйки дългогодишната си война. Също така на салона днес бе и Георги Янакиев – младши, който отговаря за сигурността на родните състезания като представител на FIA.

Дончев бе на салона, за да подкрепи на щанда на Yamaha младия български ас Милен Георгиев. На щанда на Suzuki и изпускателните състезателни системи Acrapovic може да се види GSX-R1000 в цветовете на тима от MotoGP – Suzuki Ecstar, а на площите на Банка ДСК, които са основен спонсор на изложението пък са състезателните мотоциклети Kawasaki Ninja ZX-6R на Марио Ашминов и Алекс Александров.

Банка ДСК предлага уникално предложение за потребителски кредит за покупка на мотоциклети в размер на от 500 но 50 000 с лихва 4,9% и одобрение само в рамките на два часа. Така посетителите идват на салона, попълват документи и докато разглеждат експонатите получават одобрението от банката.

Този уикенд също така е третият кръг от MotoGP в САЩ. На щанда на Honda на изложението се събира постоянно огромна публика за снимки със състезателния мотор на 5-кратния световен шампион Марк Маркес.

Състезателната машина е участвала в няколко уикенда в MotoGP и една от само няколко бройки, които Honda създава специално за Маркес всяка година. RC213V е с много близки характеристики и до мотоциклета за актуалния сезон на световния мото шампионат, с който се състезават Марк Маркес и Хорхе Лоренсо.

Спортната машина пристигна със специална доставка от Барселона, а стойността й е близо 1 млн. лв. Освен машината от MotoGP, премиера на щанда на Honda е новият CBR 650R. За 2019 г. CBR650R заменя CBR650F в гамата на Honda.

Мотоциклетът приема стилистични знаци от CBR1000RR Fireblade за 2018 г., но със свой собствен характер, като осигурява подобно удоволствие, наслада и адреналин на машина RR, но с достатъчна практичност и разумни експлоатационни разходи, за да го направи жизнеспособен вариант за вескидневен транспорт и забавление през уикенда.

Темата спорт продължи на салона с пълна сила благодарение на единствения роден пилот с титли в три мото дисциплини - Ангел Караньотов. Победителят от първия кръг на BMU European Road Racing Championship показва заедно с Shell България новия си мотоциклет Ducati Panigale V4R по време на Moto Expo 2019 и също раздава автографи на феновете си.

Караньотов записа рекордно време по време на състезанието в Гърция преди три седмици. За трета година Shell България е основен партньор на Overdrive Racing Team в Източноевропейския и Републиканския пистов шампионат по мотоциклетизъм.

Горивото, с което Ангел и неговият мотор постигат успехи, е Shell V-Power Racing. Всички посетители на изложението имат възможност да посетят щанда на Shell, където ги очакват забавления и специални подаръци.