На специална гала вечер Българската федерация по мотоциклетизъм награди шампионите и подгласниците им от Националния и Източноевропейския шампионат по мотокрос, мотоциклетизъм на писта и ендуро, както и шампионите в Европейския шампионат по Супер Мото в класовете SM Junior и S3. 

Събитието беше уважено от шефовете на балканските мотоциклетни федерации, както и от президента на ФИМ д-р Волфганг Сръб.

Общо в награждаването взеха участие над 90 състезатели от България, Румъния, Македония, Турция, Босна и Херцеговина, Кипър и Молдова.

Отличията на част от призьорите бяха връчени лично от президента на ФИМ Европа - д-р Волфганг Сръб, който беше гост на събитието, останалите медалисти бяха наградени от шефа на федерацията Богдан Николов и от Румен Петков.

Бяха наградени общини помогнали за развитието и популяризирането на моторния спорт в България, като сред наградените бяха Самоков, Долна Митрополия, Троян, Сливен и други. А медиите отразяващи успехите на българските мотоциклетисти също заслужиха почетни плакети.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS