В присъствието на доста ВИП персони в новия HOG Sofia Chapter Clubhouse на "Ботевградско шосе" №348 беше премиерата за България на новия Low Rider S, който дойде в пълния си блясък - с впечатляваща визия и характеристики, способни да ни "закарат" в ново измерение!

Гости на премиерата бяха любителите на адреналина, високите скорости и бензина в кръвта - Дичо, режисьорът Ники Илиев, както и актьорът Калин Врачански.

В лицето на новия модел, серията Low Rider продължава своя възход от 80-те години насам. Досега беше част от семейството на Dyna, но вече е на базата на новият Softail с Mono-shock система (с един централно разположен и лесен за регулиране по твърдост заден амортисьор).

Двигателят на Low Rider S е нещо, на което си заслужава да обърнем специално внимание - Milwaukee-Eight 114 куб.ин. има два балансиращи вала, за да тушира вибрациите и за да подобри концентрацията при каране. 

Въртящият се момент е 161 N-m, който получаваме както при изпреварване, така и от покой. А звукът... звукът продължава да носи духа на Harley-Davidson от "онова" време със удовлетворяващ душата тътен.

Новината е по-прибраният ъгъл на предната вилка, който при "нормалния" Low Rider е 30 градуса, а при новия S - 28 градуса. Това прави мотора по-отзивчив при завои. Този баланс дава ново усещане за управление, което не познаваме до този момент!

Low Rider S е най-лекият модел в Softail семейството, който съчетава и най-добро управление - кормилото е заимствано от мотокрос и 4 инчовите райзъри под него ни поставят в агресивна позиция, в която с лекота контролираме всичко, което новият M8 може да причини на задната гума. 

Обърнатата предница, с която се гордее "звярът", прави контакта с пътя много по-добър, а двойните дискови спирачки ни помагат да спираме много по-бързо с много по-малко усилие.

Задното окачване е Mono Shock и лесното за регулиране на твърдостта дава възможност за по-динамично каране при ускорение, спиране или завои. Седалката е друга иновация, която допада на всички, обичащи високите скорости - тя не позволява изхлузване при ускоряване и поддържа тялото в стабилна позиция.

Нищо във визията на Low Rider S не е оставено на случайността - всеки елемент по шасито е в черно, така че тялото на мотора да придобие един цялостен консистентен елегантен вид, сливащ се с характера на самия мотор.

Ако искате да видите един от 600-те произведени мотора Low Rider S, заповядайте в шоурума на Harley-Davidson, бул. Ботевградско шосе 348, където освен с новия Low Rider S, може да се запознаете и с духа на марката или да си запазите час за тест драйв. 

Мотор, който си заслужава, в това спор няма.