Неочаквано голям интерес предизвика мотоциклетното изложение Moto Expo 2019. Още в първия ден – 10 април, през щандовете на зала Асикс Арена (бивша Фестивална) преминаха над 1000 посетители, закупили билети. 

Доволни са и изложителите, тъй като почти всеки от тях е продал поне по един мотоциклет. Безспорно лидер сред марките е Honda, които са реализирали 5 продажби, предимно в средните кубатури. Заедно с това на щанда на вносителите са продадени и 7 броя каски Nolan, които се оказа че са сред най-търсените продукти в началото на сезона. 

Тъй като стана дума за японски машини, то две нови 1000-кубикови Kawasaki Ninja имат своите нови собственици. По една машина са продали другите две марки от Голямата четворка – Yamaha и Suzuki – V-Strom 650. 

Актриси украсиха откриването на Moto Expo 2019

Голям интерес има и към BMW. Двама вече са се сдобили със супербайкове S1000 RR, а друг с доста атрактивния  310 GS. Като говорим за европейски производители, то един вече се сдоби с KTM 390 Duke. От Triumph вече реализираха мотоциклет Tiger 1200. Капариран е и един Royal Enfield, въпреки че е нова марка на българския пазар.   

Интерес има и при скутерите. С две продажби са легендарните Vespa,  с една са Peugeot. 
Фирмите изложители на екипировка и аксесоари също имат сериозни продажби. От Motoboom например твърдят, че хората като че ли са чакали изложението, за да се сдобият с якета, панталони и ботуши. 

Какви мотори може да видите на Moto Expo 2019

По думите на много от изложителите, тепърва ще има интерес към мотоциклетите, тъй като през първите два дни предимно се оглеждат. След това идват дните на сериозните покупки и договори. Изложението е до неделя 14 април - неделя.