Мигел Оливейра (Португалия, Red Bull KTM Factory Racing) завърши на първо място в Гран при на Тайланд от MotoGP, след като спечели дуел на мокър асфалт с Джак Милър (Австралия, Ducati Lenovo Team).

Марко Бецеки (Италия, Mooney VR46 Racing Team) потегли добре от първа позиция на решетката, но италианският пилот на Дукати излезе от трасето при изхода от завой номер 1 заедно с Хорхе Мартин (Испания, Prima Pramac Racing). Фабио Куартараро (Франция, Monster Energy Yamaha) пък едва се отърва от катастрофа в завой номер 4 и се смъкна до 17-о място, на което в крайна сметка и завърши.

Джак Милър оглави класирането след проблемите на останалите лидери на старта, но австралиецът не успя да се в заключителните обиколки срещу Оливейра. Португалецът набра бързо преднина и в крайна сметка спечели с 0.730 секунди пред Милър.

Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo Team) завърши трети, а Йоан Зарко (Франция, Prima Pramac Racing) спечели дуел с Марк Маркес (Испания, Repsol Honda Team) за четвъртата позиция.

Куартараро не взе точки в Тайланд, но продължава да води в класирането с две пред Баная. Алейш Еспаргаро (Испания, Aprilia Racing) пък изостава с 20 точки от върха, след като днес финишира на 11-а позиция.