На днешната среща с медиите в Пресклуб България двама от най-добрите ни състезатели по мотоциклетизъм бяха наградени със специалното отличие на спортните журналисти за месец юли "Сребърен сокол". Наградата се връчва за успехи и проявено мъжество и характер. 

Чой, който е многократен шампион на България по мотоциклетизъм на писта благодари за удостоената чест, а Майкъл не успя да присъства на награждаването поради тренировъчния си процес на трасето по мотокрос в Троян. На събитието бяха президентът на Българска федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателя на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков. От името на федерацията беше връчена купа за 90 годишния юбилей на легендарния треньор и деятел по мотоциклетизъм Христофор Чорбаджиев. 

"Много благодаря за наградата по случай моя юбилей. Изненадах се приятно когато ми съобщиха , че ще получа тази купа и съм повече от щастлив. Огромни благодарности към федерацията по мотоциклетизъм за всичко , което прави за нашия спорт и желая от все сърце само успехи на всички българи, които участват в състезания и защитават родния флаг", каза пред журналистите развълнуваният Христофор Чорбаджиев. 

Мартин Чой пък тръгва в неделя за авторитетното 24-и часово състезание от Световния шампионат по издръжливост, което се провежда на легендарната писта Льо Ман. Още следващата сряда Чой ще направи първи тренировки с мотора Кавазаки и италианските си съотборници.

"Здрав съм и очаквам с огромно нетърпение състезанието на Льо Ман. За четвърта поредна година ще карам в 24-и часовото състезание и съм амбициран да дам най-доброто от себе във Франция. Ще се запозная с екипа ми направо на място и веднага започвам тестове и тренировки на машината която ще карам - Кавазаки. Горд съм, че отново първият химн, който ще се чуе на Льо Ман ще бъде българският. Това е традиция от дълги години, която се спазва там. На всички държави, чийто представители карат в състезанието се пуска националния химн по азбучен ред. Надавям се всичко да бъде наред и да се представим повече от успешно. След това ще карам и на португалската Ещорил, но там ще бъдат 12 часа и е последното състезание от календара на Световния шампионат - ендуранс на 27 септември", сподели Мартин Чой. 

Състезанието на Льо Ман ще може да се гледа на живо в ефира на телевизионния гигант Евроспорт в събота на 29 август.