В тези дни на карантина и без спортни състезания Gong.bg се свърза със пилота на EKO България и многократен шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой, за да си поговорим както за спорта, така и за неща извън него. За неговото хоби, за това какви филми харесва, както и за други любопитни теми в следващите редове. Искаме да му благодарим, че беше така добър да ни отговори в паузата между подготовката, която води у дома, за да е в топ форма. За финал той отправи и пожелание към читателите на сайта.

- Кога се запали по спорта?
- Аз лично усетих, че състезанията са нещо наистина без което не мога може би някъде 2000-та година, след което вече бях станал няколко пъти шампион в клас 600 кубика Суперспорт, иначе моят баща ме качи още от много ранна възраст на мотора, когато бях на 6 години. 

- Каква храна харесваш?
- Харесвам всякаква храна. Обичам да ям наистина всичко, но истината е, че от много години спазвам хранителния си режим мога да кажа доста стриктно. Не, че понякога не се отпускам, но гледам да е наистина колкото мога по-рядко.

Мартин Чой

източник: личен архив

- Играеш ли електронни игри?
- Да си кажа честно не играя на електронни игри. Не, че не ми харесва, но наистина нямам време за електронни игри на този етап.

- Какви филми харесваш? 
- Какви филми харесвам, мога да кажа какви не харесвам - ужаси, трилъри, и т.н

- Каква музика харесваш?
- Различен тип музика харесвам. В зависимост от настроението ми наистина каквото ми е кеф това си слушам .

- Хоби?
- Хобито ми е спорт!

- Какво цениш най-много в приятелите си?
- Истинското приятелство в днешно време е голямо богатство. Така мисля. Имам наистина истински приятели на които мога да разчитам както и те на мен, а това което им ценя именно на истинските приятели е всичко, те затова са истински приятели.

- Какво те мотивира?
- Мотивира ме мисълта за състезания, които предстоят. Любовта ми към мотоспорта е огромна и вярвам, че е взаимна. 

- Имаш ли си талисман?
- Имам си няколко специални неща които си седят в състезателния ми екип.

- Любим цвят? 
- Любим цвят? По-скоро имам цветове, които ми харесват повече, но любим не мисля, че мога да се спра на един.

- Любима марка автомобил?
- Любимата ми марка,  то е ясно БМВ не случайно последните 10-години не съм се качвал на нищо друго освен на БМВ както автомобил така и състезателните ми мотори.

- Съвет или пожелание към читателите на Gong.bg!
- Пожелавам им да са силни в този тежък за всички момент и да имат вяра, че всичко скоро ще свърши и да останат позитивни и силни колкото и да е трудно защото “НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА”.