Нов мотокрос отбор ще ще търси добри резултати у нас и в Източна Европа още в първата година от съществуването си. М6 Yamaha Racing Team полага основите си с двама пилоти – създателят Мартин Тодоров, многократен републикански и балкански шампион и младата надежда Дани Цанков.

След дълги години като един от най-добрите български ездачи и над 30 лета в спорта, Мартин Тодоров прави следващата крачка, след като в последните години натрупа немалък опит в подготовката на талантливи бъдещи състезатели. Мениджърската роля обаче няма да го свали от седалката, като той отново ще застане на старта в клас MX в преследване на добро класиране в Републиканския и BMU Европейски шампионати.

Дани Цанков е един от младите и перспективни таланти в България през последните години. Кара мотокрос от близо 2 години и ще се изявява в клас MX65.

През 2019 година Тодоров и Цанков ще имат възможността да покажат качествата си на борда на последни модели на Yamaha, след като получиха подкрепата на официалния представител в България. Мениджърът-състезател ще яхне YZ450F, който е с електрически стартер и много други подобрения в сравнение с миналогодишната версия. Младият Цанов пък ще има удоволствието да развива таланта си на борда на, според мнозина, най-добрата машина в клас 65 сс в момента– YZ65.

“Реших, че искам да създам свой отбор и да го развивам по начин, който смятам за правилен. Може само да ме радва, че тази концепция и визия веднага получиха подкрепа от спонсори и много приятели и това ме обнадеждава, че още в самото начало поемаме в правилната посока“, коментира Мартин Тодоров.

През сезон 2019 М6 Yamaha Racing Team ще участва в над 20 състезания в България, Гърция, Румъния, Сърбия, Молдова и Босна и Херцеговина, като сред основните задачи на ръководството е и трупане на все по-голяма фен база.