Вчера, на състезателна писта Серес в Гърция, 30 любители мотоциклетисти взеха участие в традиционното мото-училище „EKO Racing School”. 

Инициативата е на бензиностанции ЕКО и се провежда за пета поредна година. Главен инструктор и лице на мото-училището е Европейският шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой. Той прекара целия ден на пистата със своите „ученици“ и ги посвети в тънкостите на спортното каране със серия от теоретически и практически упражнения.

Участниците дойдоха от всички краища на България, за да се учат от най-добрия мотоциклетист у нас. Много от тях споделиха, че от няколко сезона си мечтаят да станат част от мото-училището. Един от най-големите ентусиасти Радослав Трифонов от Троян сподели: „Много съм щастлив, че успях да карам рамо до рамо с Мартин Чой. Днес научих много неща, а адреналинът сигурно ще ме държи цяла седмица. Емоцията е неописуема!“.

Мартин Чой също изрази радостта си от големия интерес към мото-училището: „Поласкан съм, че толкова много хора искат да се включат. Мотоциклетизмът става все по-популярен в България и това е страхотно. За съжаление не можем да повишим броя на участниците в EKO Racing School, защото така ще се понижи качеството на самото обучение. Лично за мен е истинско удоволствие да прекарам цял ден на пистата. Освен че се забавлявам супер много, срещам  уникални хора и създавам нови приятелства“.   

Доброто настроение на писта „Серес“ не стихна през целия ден на мото-училището, а усмивките на участниците буквално не слизаха от лицата им. За финал всички получиха подписан от шампиона сертификат и си обещаха да направят всичко възможно да се срещнат отново догодина.

<