Дойде време за старта на сезон 2018 в MotoGP. Шампионатът на най-добрите мотористи, които ще трябва да разпределят призовите места в 19-те състезания в календара за 2018. Всички тези битки, както и тренировъчните гонги ще може да следите в ефира на Mtel Sport.

Отново на старт застават познатите лица, които ще гонят победите, а конкуренцията отново ще е жестока.

Наред с актуалния световен шампион Марк Маркес с Хонда, победи ще търсят още големите пилоти доказали се сред моторния керван като Хорхе Лоренсо и Андреа Довициозо с Дукати.

Безпорният доказал се шампион Валентино Роси, който подписа нов двугодишен договор с Ямаха, също ще атакува титлата и успеха още в първия кръг в Катар.

Не бива да забравяме и съотборника на Маркес в лицето на Дани Педроса, който също ще се меси по безспорен начин в битката за победите.

Не трябва да забравяме и пилота на Монстър Ямаха Йохан Зарко, а също така и готовият на всякакви изненади съотборник на Роси - Маверик Винялес.

За Сузуки ще карат Андреа Яноне и Алекс Ринс, а със сигурност битката при марките ще е не по-малко интригуваща от тази при пилотите.

Участието на марките в шампионата е една отлична реклама за мотоциклетния спорт и за самите фирми като цяло, а цялата надпревара през целия сезон ще е пред вашия поглед в каналите на Mtel Sport.

Така 12 отбора и 24 пилоти ще търсят победата в най-престижната моторна надпревара на две колела.

Предаванията в ефира на Mtel Sport 1 стартират с първата тренировка в петъчния ден (16 март) от 13:50 часа преди Гран При на Катар, а втората тренировка е в същия ден - петък от 18:00 часа.

В съботния ден (17 март) може да наблюдавате третата тренировка също от 13:50 часа в ефира на Mtel Sport 1, а квалификацията е от 15:30 часа.

Най-интересното от уикенда, а именно самото състезание е от 18:00 часа в неделния ден (18 март), преди това в 13:35 часа е загрявката преди състезанието.

Любителите на моторната надпревара могат да се настанят пред телевизионните екрани още в петък и до неделя могат да наблюдават качествени битки на пистата в Катар, която е с дължина от 5,4 км като пилотите ще трябва да правят във всяка една обиколка 6 леви и 10 десни завоя. Обиколките, които трябва да завъртят пилотите са 22 или 118, 4 км. Рекордът на пистата е 1.54:927 минути.