Милен Манев завърши на трето място в седмия кръг от шампионата на Румъния, а Христо Христов за втори път в кариерата си се класира за финала при мъжете. На пистата в Сибиу в неделя двамата българи отново бяха главните действащи лица и заслужено се наредиха сред призьорите.

Представянето и на българите в редовните серии бе впечатляващо, като Манев завърши отново с 4 победи и загуби точка от унгареца Патрик Наги, който както и в събота финишира с максималните 15т. Х.Христов успя да спечели 13 точки, като в три серии приключи надпреварата като победител и само в сериите си с Наги и Манев пресече финалната линия втори.

Така двамата български състезатели застанаха на старт във финалната серия. В нея Милен Манев завърши на трета позиция, а Христо Христов на 4-о място, тъй като отпадна заради технически проблем. Победата грабна Адриан Георге, следван от Наги.

При младежите Христо Христов не остави шансове на своята конкуренция и спечели първото място. След него завършиха Андрей Попа и Драгош Мош.

Следващата надпревара с българско участие ще бъде на 26 септември в Браила в старт от турнира за Купа „MACEC”.