Марко Меландри ще кара за Кавазаки от следващата година, след като изтече договорът му с Дукати в края на настоящия сезон. Италианският пилот сподели преди седмица, че не е щастлив в отбора от родината си, и смята да напусне.

Бившият шампион при 250-кубиковите все още има намерение да кара в оставащите шест състезания от този сезон, но заяви, че вече е решил бъдещето си и то е в Кавазаки.

„Надявам се да постигна добри резултати в последните шест старта за 2008 година, а след това преминавам в друг отбор,” каза Меландри пред MotoGP.com. „Догодина ще карам за Кавазаки, което ще е голяма промяна за мен.”

„Джон Хопкинс е много добър пилот и може би с по-силен съотборник ще се мотивира по-успешно. Може би аз също се нуждая от подобна компания, за да се мотивирам още малко, защото наистина искам да работя със съотборник. За мен това ще е страхотен опит и съм сигурен в решението си,” обясни Марко Меландри.

Неговото име се свързваше и със завръщане в Гресини Хонда, за който караше преди да премине в Дукати в края на 2007 година. „Това би била приятна възможност, да се върна и работя с Фаусто Гресини. С него си прекарвахме много добре и той винаги ми е помагал много,” добави Марко. „Говорихме доста, но според мен Кавазаки е много добра опция. Инженерите и всички в екипа им ми дават едно добро предчувствие, така че именно там искам да отида.”