Участници от цялата страна се включиха в 9-ото „ЕКО Мото Училище по безопасност“ водено от многократния шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой. Събитието, което се проведе на мото пистата край гръцкия град Серес, беше изпълнено с много емоции, високи скорости и неформални разговори между Мартин Чой и неговите фенове.  

Горещият мото ден започна с кратка теоретична сесия, по време на която участниците получиха насоки и инструкции за предстоящите тренировки на пистата. Разделени на групи, мотористите се редуваха на пистата от 10:30 до 17:00 часа. Водена от Мартин Чой, всяка група излезе за 5 сесии от по 15 минути на професионалната писта. Участниците следваха и стриктно изпълняваха поставените от най-добрия ни мотоциклетен състезател задачи, а в края на всяка сесия получаваха персонална обратна връзка и насоки как да подобрят личните си умения. 

 

По време на обедната почивка, Мартин Чой сподели с феновете си емоционални истории от скорошното си явяване на най-престижното мото състезание „24 часа на Льо Ман“, и разказа колко вълнуващо, но и отговорно е да бъдеш мото състезател.

В края на „ЕКО Мото Училище по Безопасност“, мотористите получиха сертификати от Мартин Чой за участието си. Многократният шампион по мотоциклетизъм сподели: „Благодаря на всички и се радвам, че реализирахме „ЕКО Мото Училище по Безопасност“ за 9-и път. Доволен съм от всички участници, защото демонстрираха добри умения. Най-важното за мен е, че прекарахме заедно с тях полезен и забавен ден и си тръгнахме в отлична форма.“ Той също така, призова всички да бъдат изключително внимателни на пътя и пожела успешен мото сезон. 

„ЕКО Мото Училище по Безопасност“ е една от съвместните инициативи на Мартин Чой и ЕКО България, които продължиха своето партньорство за 11-и пореден път през настоящата 2021 година.