52 дни от получената тежка травма на ръката и последвалото възстановяване Мартин Чой ще участва във втория кръг на Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм на пистата „Спа“ в Белгия.

Единственият български пилот в състезанието направи няколко теста с мотоциклета Кавазаки и заедно със съотборниците си от френския тим „Energie Endurance 91” Кристиан Наполи и Ян Мохр ще стартират утре на дългата 6.985 километра легендарна писта. Предстоящата 24-и часова надпревара ще бъде наблюдавана от над 70 000 зрители на живо и милиони по света благодарение на телевизионното излъчване.

„ Ще карам , това е 100 % сигурно. Благодаря на целия ни екип за подкрепата към мен, защото са невероятни професионалисти . В момента се правят последните настройки по мотора и тактиката за цялото състезание. Пистата ми допада, въпреки , че за първи път ще участвам в състезание на нея. Не мисля за оперираната си ръка, дано да издържи натоварванията, които предстоят. Тежко ще бъде, но гледам напред. Фактът, че ще участвам на Световното първенство след това, което преживях с травмата ме мотивира допълнително. Дано всичко да бъде наред и да направим силно представяне със съотборниците ми . Свободните тренировки минаха, както и квалификацията от която очакваме всеки момент официалните резултати, но сме в първите десет отбора в клас SuperStock1000”, сподели преди минути от пистата Мартин Чой.

24-часовото състезание започва в съботния ден в 14:00 часа българско време и ще завърши в неделя по същото време.