На специална пресконференция днес най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой обяви основните акценти от спортния си календар за 2017г. Голямата новина, че Чой отново ще участва в Световния Ендюрънс шампионат 24h на LE MANS, беше посрещната с бурни аплодисменти от всички присъстващи. Миналата година Мартин направи истински подвиг при дебюта си в Световния шампионат, демонстрирайки неимоверна издръжливост, след като остана единственият финиширал пилот от отбора на BMW Motorrad. Този сезон Чой е решил отново да пише история и да покори нови върхове в своята спортна кариера.

Пресконференцията беше открита от министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.

„Мотоциклетизмът е един изключително атрактивен и мъжки спорт и аз много се радвам, че България има свой виден представител. От мен и от името на министерството на младежта и спорта искам да пожелая успех на Мартин в предстоящите шампионати. Той е един изключително талантлив състезател и заслужава нашата подкрепа. Ние ще продължим да стоим зад него и да му помагаме, с каквото можем и занапред“, коментира Дашева.

Сред официалните гости бяха и г-н Виктор Нос – мениджър на отбора за Световното първенство и генералните спонсори на Мартин - ЕКО България и BMW Motorrad.

“За нас от ЕКО България е истинско удоволствие за седма поредна година да бъдем част от отбора на Мартин. Той винаги ни дава поводи да се гордеем с него. Пожелавам му успех и искам още веднъж специално да му благодаря за лоялността през годините и незаменимата му помощ като посланик на нашите инициативи за повишаване на пътната безопасност в България“, заяви изпълнителният директор на ЕКО България г-н Георги Деянов. След него думата взе председателят на организационния комитет за Гран При на България Румен Петков: „Първо искам да благодаря на ЕКО България за техните дългогодишни усилия насочени към повишаване на пътната безопасност в страната. Това е една много благородна кауза“, сподели Виктор Нос

„Благодаря ви, че сте тук днес, за да ме подкрепите. За мен тази пресконференция е много специална. Знаете, че аз винаги съм искал да се състезавам на световно ниво. От зимата се подготвям изключително сериозно и вярвам, че съм в много добра форма. Надявам се тази година да имаме повече късмет и да няма контузии преди и по време на Световното първенство.“, сподели и самият Мартин Чой в рамките на събитието.

Пилотът на „EKO BMW Motorrad IV Racing CSEU Team”, шампион на България, Източна Европа и европейски шампион за 2011г. анонсира всички надпревари, в които ще се изяви през сезон 2017. За пръв път в България на пресконференцията бяха изложени и двата състезателни мотора на Мартин. Разбира се, и двата мотоциклета са BMW Motorrad с мощност 1000cc на задна гума. Всички гости имаха възможност да си направят снимки за спомен с шампиона и мотоциклетите и да му стиснат ръката с пожелания за успех в предстоящите стартове.