Най-успешният български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой ще кара в предстоящите през уикенда кръгове на BMU Европейски шампионат в Серес, Гърция. Пилотът на ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тийм претърпя операция само преди два месеца, но успя да се възстанови навреме за "24-те часа на Спа-Франкоршан" и дори завърши състезанието от световния ендюрънс шампионат за отбора си. 

"Серес е любима писта, която познавам отлично и десетки пъти съм карал на нея. Това, че получих тежката травма на ръката преди два месеца точно на Серес, е част от нашия спорт и вече е зад гърба ми", казва Чой преди състезанията.

"Успях да се възстановя от тежкото 24-и часово състезание в Белгия и тръгвам за Гърция с мисълта за победата, както винаги. Знам, че няма да е леко и всеки в нашия клас ще излезе да кара на върха на силите си, но така е било винаги, особено в този шампионат.

"Към екипа ми ще се присъедини и професионален рехабилитатор, защото продължавам с процедурите около оперираното място, но се чувствам добре и напълно готов за предстоящите състезания. Прогнозите са за дъждовно време в събота и слънчево в неделя, но сме подготвени за всякакви изненади на атмосферните условия".