Отличните условия на пистата в Ring Mall бяха гаранция за интересно състезание, но двата старта от серията надминаха очакванията на близо стоте зрители, дошли специално за RACE of CHAMPIONS. 

И в първия, и във втория старт Росен Тончев тръгна отлично и поведе колоната, но още в първата обиколка Чой спечели лидерската позиция и я запази до финала. Битката за следващите места беше също толкова оспорвана – Тончев трябваше да се пази от постоянните атаки на Александър Георгиев и в първия старт успя да запази второто място, но във втория остана трети, което му коства и второто място в общото класиране. Младите Михаил Флоров и Милен Георгиев също се представиха на ниво, като водиха постоянна битка за челните места и записаха обиколки със стотни по-слаби от най-добрите на лидерите.

„Интересното беше, че и петимата участници даваха сходни времена, което беше в полза на публиката“, коментира мениджърът на Мартин Чой Михаил Иванов и обеща RACE of CHAMPIONS да се превърне в традиция. Следващото издание се планира още в края на януари, а организаторите все още пазят участниците в тайна.

Шампионът Чой пък даде заявка да подобри времето си още следващата седмица, тъй като графикът му с обучения в тънкостите на мини-машините става все по-пълен. „Всеки, който обича моторите и може да дава газ е добре дошъл, учи се лесно, а адреналинът е гарантиран, докато навън вали дъжд или сняг и големите мотори са в гаража“, коментира след карирания флаг в четвъртък шампионът.