Най-добрият ни пистов мотоциклетен състезател Мартин Чой направи първи тестове на легендарната писта „ Спа“ в Белгия преди 2-ия кръг от Световния ендуранс шампионат, който ще се проведе на 4 и 5 юни. Българинът отново ще бъде част от френския отбор Energie Endurance 91 от програмата на FIM EWC 2022.

 “ За първи път карам на тази писта и веднага ми стана любима. Трудна, но с достатъчно възможности да покажеш качествата си в състезание. Една обиколка се прави за около 2 минути и 30 секунди, което означава да си максимално концентриран и отговорен върху мотициклета. Свиквам  с Кавазаки-то, което е ново за мен  . Много съм доволен от него и в момента се работи по настройките за предстоящото състезание. Аз и колегите ми от отбора правим по няколко обиколки да си кажем мнението на инженерния екип , но определено съм приятно изненадан от машината. Аз се чувствам добре, но всичко около моето участие ще стане ясно в престоящите дни и едночасови стинтове на пистата. Ще видим дали ръката ще издържи на натоварванията. Не е лесно след такава контузия да си в оптимална форма и напълно готов за тежкото 24-и часово състезание. Каквото зависи от мен ще го направя, но тестовете ще покажат реалното ми състояние“ , сподели от Белгия Мартин Чой.

Стартът на пистата „ Спа“ ще бъде даден в 13:00 часа местно време  (14 :00 БГ) в събота и ще завърши по същото време в неделя. 23 отбора ще бъдат конкуренти на Мартин Чой и тима му в битката за челните места в клас SuperStock 1000cc.